Gruppträning - Borås Pilatescenter
19080
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19080,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Gruppträning

Hos oss kan du träna i grupp eller personlig träning med träningsprogram anpassat efter dina behov. Vi jobbar med att du skall utvecklas hela tiden med din pilatesträning, finna nya utmaningar med övningar som ger kroppskontroll och ökar ditt allmänna välmående. Pilatesträning baseras på en rad olika övningar som tränar hela kroppen så att en naturlig balans skapas mellan styrka, stabilitet och rörlighet

Introduktion

Vi ser dig i första hand som en individ och erbjuder dig därför ett personligt omhändertagande. Alla nya medlemmar genomgår en introduktion som är en kvalitetssäkring för dig och för oss. Vi gör en hållningsanalys, går igenom pilates grundprinciper, provtränar på matta och i maskin och du får tips om hur du skall träna, efter dina förutsättningar. Efter introduktionen kan du välja att träna i grupp eller personlig träning. Introduktionen bokas separat, 55 min personlig genomgång.

Pilates Matwork

Gruppträning på matta som finns i tre olika nivåer.

Träningen kompletteras med olika redskap som stabiliseringsbollar, foamroller, viktbollar, fitnesscircles och flexband, wobblies,mini stabilityball och towel för att göra träningen variationsrik och rolig.

  • Essential (Matwork I) – grundkurs där du lär dig de fem grundprinciperna i STOTT PILATES ®. Du lär dig pilates från grunden med basövningar där fokus ligger på de djupa musklerna kring mage, skuldra och rygg
  • Intermediate (Matwork II) – mer krävande övningar med mer styrka, uthållighet och koordination. Olika redskap används i träningen.
  • Advanced (Matwork III) – högsta nivån med mycket teknikkrävande övningar som kräver absolut styrka i bålmuskulaturen. Fokus ligger på uthållighetsstyrka och koordination.

Pilates Reformer

Pilatesträning i maskin. Reformer är en exklusiv pilatesmaskin som liknar en rörlig bänk där vi jobbar med övningar liggande, sittande eller stående vilket gör att kroppen tvingas arbeta med de djupt liggande musklerna samtidigt som smidighet, rörlighet och styrka uppnås på ett effektivt sätt. Vi jobbar även med tuffare övningar med mera tyngd för att aktivera de stora muskelgrupperna och få upp pulsen.

Max 10 deltagare

Barre

Barre är en fysiskt utmanande klass där vi tränar stående vid en balettstång. Träningsformen är en blandning av dans, fitness och pilates som fokuserar på att vi jobbar med kroppen i en bra hållning och tränar kroppen från topp till tå. Vi använder oss av olika redskap för en ännu tuffare utmaning.

Pilates Props

Gruppträning med flera redskap som utmanar din rörlighet, balans och styrka. Viss förkunskap i pilates är en fördel. Vi använder oss av Arc Barrel eller Bosu för att utmana rörligheten och andra pilatesredskap för balans och styrka.

Antal deltagare: max 15

Garuda

Här tränar vi i ett flöde av rörelser spm utmanar din mentala och fysiska styrka. Garuda blandar andning och positioner från yoga, muskelstyrka och fokus från pilates samt flöde och rytm från dans. I Garudaträningen jobbar vi med fascian, bindvävshinnan som omsluter musklerna, när fascian är smidig kommer vi åt musklernas funktion, det gör dig starkare och smidigare.

Pilates 60+

Gruppträning med anpassat program för äldre. Stärk din kropp med mjuka lugna övningar på matta och med redskap. Genom pilatesträningen hjälper vi dig få tillbaka kroppen till en god hållning så att du ska kunna njuta och glädjas av en stark kropp i vardagen.

Pilates Cirkel

Ett pass uppbyggt genom stationer. Passet byggs upp med enklare övningar, för att om vartannat utmana er styrka, rörlighet, balans och puls.

Pilates Mamma/Baby

Ta med din baby och träna tillsammans med andra mammor. Vi tränar på matta med redskap och fokuserar extra på mage, rygg och bäckenbotten. Du är välkommen när du gjort din efterkontroll hos barnmorskan och fått klartecken.

Yin Yoga

En lugnare form av yoga där vi fokuserar på fascia, ligament och leder.
Musklerna får slappna av vilket gör att både cirkulationen och följsamheten förbättras.
Yinyoga ger dig ny energi och lugnar ditt sinne.